A katonai szolgálat után alkalmazott: hogyan tölthetem ki a CV-TD-t?

Az Orosz Föderáció Munkaügyi és Szociális Védelmi Minisztériuma a 03.02.2022 14-2/OOG-677 számú levelében megjegyzi, hogy az egykori katonát bérlő társaságnak nem szabad feltüntetnie szolgálatának időtartamát az SSV-TD-ben. A 28.03.1998 53-FZ keltezésű „katonai szolgálatról és katonai szolgálatról” szóló szövetségi törvény szerint a szolgálati időre vonatkozó információk nem szerepelnek az említett űrlapon. Ha meg kell erősíteni azokat az időszakokat, amelyek alatt a munkavállaló katonai szolgálatot végzett, ezt katonai nyilvántartási okmányok segítségével lehet megtenni. Ez különösen katonai személyi igazolvány vagy ideiglenes igazolás (a katonai szolgálatért felelős személyek számára). Ezt az eljárást az Orosz Föderáció kormányának 27.11.2006 719.számú rendelete határozza meg „a katonai nyilvántartásba vételről szóló rendeletek jóváhagyásáról”.
Az új munkáltató köteles legkésőbb a foglalkoztatási végzés kiadását követő napon benyújtani a CV-TD-t, valamint egyéb döntéseket és dokumentumokat, amelyek megerősítik az új munkavállalóval fennálló munkaviszony nyilvántartásba vételének tényét. STD-R elbocsátáskor ha egy alkalmazott, akinek elektronikus munkadokumentumot vezetnek, elhagyja a szervezetet, a munkáltatónak tájékoztatást kell adnia munkájáról. Ehhez a munkavállalónak megfelelő kérelmet kell benyújtania. Ugyanez az eljárás érvényes, ha a munkavállalónak személyes igényeihez szüksége van erre az információra.

A munkavállaló munkatevékenységére vonatkozó adatokat a vállalat teljes időtartamára az STD-R formanyomtatvány tartalmazza. Ha elbocsátásról beszélünk, a dokumentumot az utolsó munkanapon adják ki. Ha például egy alkalmazott későbbi elbocsátással megy nyaralni, az STD-R-t a nyaralás előtti utolsó munkanapon adják ki. Nem kell külön kérelmet benyújtania a tanúsítványhoz. Olyan helyzetben, amikor a munkavállaló nem vette át a dokumentumot, a munkáltató értesítést küldhet neki ajánlott levélben. Ha az információkat a munkaidő alatt kérik, a munkáltató köteles a dokumentumot a kérelem munkavállaló általi benyújtásától számított három munkanapon belül elkészíteni. Az STD-R űrlapon nem kell megadnia a katonai szolgálat időtartamát, mivel ezt a jelentés kitöltésének sorrendje nem írja elő.

Add a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük