A legfontosabb arány a számviteli számításokban

Február 28-án az Orosz Föderáció Központi Bankjának igazgatótanácsa úgy döntött, hogy évi 9,5% – ról 20% – ra emeli a kulcskamatot. Ahogy a bankárok magyarázzák, az orosz bankok betéteinek kamatlábai a kulcskamat értékétől függenek. Minél magasabb, annál nagyobb a tét. A könyvelőnek pedig nem szabad megfeledkeznie arról, hogy munkájában a kulcskamat értékét is felhasználják. A bérek késedelmes fizetésének kompenzációja a bérek késedelmes fizetésének kompenzációját az Orosz Föderáció Munka Törvénykönyve 236.cikke állapítja meg. Ez a munkavállalóknak történő kifizetés abban az esetben, ha a munkáltató megsérti a bérek kifizetésének megállapított határidejét (valamint az előlegeket, a szabadság fizetését, az elbocsátási kifizetéseket és a munkavállalónak járó egyéb kifizetéseket). A kompenzáció kiszámításához a kifizetésre felhalmozott összeget, azaz személyi jövedelemadó nélkül veszik figyelembe, mivel az adó nem része a fizetésnek (az Orosz Föderáció adótörvényének 4.cikke 226. cikke). A késedelem napjainak számát A fizetési határidőt követő másnaptól a munkavállalóval való tényleges elszámolás napjáig kell meghatározni. A kompenzáció kiszámításához a következő adatokra van szükség: a bérek kifizetésének pontos időpontja; a késedelem napjainak száma; a Központi Bank kompenzáció kiszámításának mértéke (vagy a Szerződésben előírt saját kamatlába). A kompenzáció pontos összegét csak a bérhátralék visszafizetésének időpontjában lehet meghatározni. Ezért a számvitelben a késedelmes fizetés kifizetésének napján számítják ki. A fizetési késedelem kompenzációjának százalékos arányát az egyes munkavállalók kollektív szerződésében vagy munkaszerződésében lehet meghatározni. Ez nem lehet kevesebb, mint a kulcskamat 1/150-e. Magasabb – talán.

Adók a kompenzáció összegét a késedelmes fizetés a bérek kompenzáció késedelmes fizetés a bérek nem veszik figyelembe a jövedelemadó és az USN-adó költségek (levél a Pénzügyminisztérium kelt október 31, 2011 No. 03-03-06/2/164 ). A kártérítés összege mentesül a személyi jövedelemadó alól (az Orosz Föderáció adótörvényének 1.cikke 217. cikke). Ezen túlmenően, a biztosítási díjak nem számítanak fel ezt az összeget (meghatározása a fegyveres erők az Orosz Föderáció No.303-KG18-22489 január 10, 2019). Az Orosz Föderáció Munka Törvénykönyve 236.cikke alapján a munkavállalónak fizetett kártérítés a munkáltató pénzügyi felelőssége a munkavállalóval szemben. A törvény a munkaköri feladatok ellátásával kapcsolatban fizeti. További védelmet kell nyújtania a munkavállaló munkajogai számára, és nem a munkaviszony keretében fizetett jövedelme.

A szankciók összegének kiszámítása a kulcskulcs befolyásolja az adók és járulékok büntetésének összegét is. Ezeket az Orosz Föderáció adótörvényének 75.cikkének szabályai szerint veszik figyelembe. A késedelemtől számított 30 napon belül a büntetések összegét a napi kulcs 1/300-as összegében számítják ki. A késedelem 31. naptári napjától kezdve a büntetéseket a késedelem minden napjára a kulcskamat 1/150-es összegében számítják ki. A büntetések saját maga kiszámításakor szem előtt kell tartania: az adóhátralékra felhalmozott büntetések összege nem lehet több, mint maguk a hátralékok összege; az adó késedelmes megfizetésére vonatkozó büntetéseket az adó tényleges befizetésének napján, beleértve, nem pedig a fizetés napja előtt kell felhalmozni; ha a késedelmi időszak alatt hatályos kulcskulcs megváltozott, akkor a büntetéseket minden egyes kamatláb esetében külön kell kiszámítani.

Add a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük